Naše publikace

MM průmyslové spektrum

Hluboké otvory velkých průměrů

V mnoha firmách používají k vrtání otvorů velkých průměrů kopinaté vrtáky i na moderních strojích. V lepším případě s korunkami z moderních HSS ocelí a spékaných ocelí, v opačném případě z klasických rychlořezných ocelí.

Korejské monolity.

Portfolio dodavatelů firmy Grumant sestává z celé řady předních světových výrobců nástrojů a dalšího příslušenství pro obrábění. Díky tomu, že není závislá na jednom dodavateli, může svým klientům nabídnout různé alternativy a vybrat tu správnou pro danou zakázku. Dalšího významného výrobce na poli nástrojů pro obrábění představuje společnost YG–1.

Vy ještě nemáte toolbox? Jak je to možné...

Nacházíme se v době šetření, zlevňování a úspor takřka na všem, co je možné. Tento problém dnes řeší každá firma, a to nejen ve strojírenství. Důležitou a možná často hlavní úlohu v této problematice hraje úsek nástrojů. V tomto případě přichází ke slovu toolbox. Opravdu toto zařízení něco přináší, nebo je to pouze obchodní trik? Následující článek je pokusem přesvědčit nevěřící a informovat zainteresované.

Nový koncept konstrukce výstružníků

Požadavek na vysoký výkon v procesu vystružování přinesl řadu nových konstrukčních řešení, která mají s klasickými výstružníky společnou již jen základní funkci.

Toolmanagement - moderní trend v oblasti distribuce nástrojů. Víte, jak v krizi zvyšovat obrat a získávat nové zákazníky?

Společnost KV Final, s. r. o., je ryze českou firmou sídlící na Mladoboleslavsku, která se již od roku 1991 dynamicky rozvíjí v oblasti výroby kovových dílů pro automobilový průmysl. Za více než dvacet let se rozrostla do týmu čítajícího přes 200 lidí, kteří jsou odborníky v odvětvích jako vývoj a konstrukce, výroba lisovacích nástrojů, sériová výroba lisovaných dílů či výroba obráběných dílů na CNC strojích.

Víte, jak v krizi zvyšovat obrat a získávat nové zákazníky?

Postačí jen trocha času a špetka trpělivosti. Je zjevné, že krize zdaleka neskončila. Kladete si otázku, zda další vlna krize postihne i vaši společnost? Pravděpodobně ano, ale je pouze na vás, do jaké míry a hlavně s jakými důsledky. Každý nese osobní zodpovědnost za společnost a její prosperitu – moře se skládá z kapek. Mnoho lidí a firem bylo krizí zaskočeno. Bohužel i přesto se málokdo poučil.

Optimalizace procesu obrábění

Většina firem se na vlastní kůži přesvědčila, co dokáže ekonomická krize. Zakázek ubývá a nemilosrdně se odhaluje, že ne každá firma je schopna udržet ziskovost své výroby. A sotva minulá krize odezněla, mluví se o další. Existuje však řešení. Vzít kalkulačku, pozvat experty a začít řešit „rovnice produktivity a efektivity“. Společnost Grumant, disponuje zkušenými odborníky a tento článek si klade za cíl poskytnout pro majitele a topmanažery firem informace a podněty k tomu, jak řešit produktivitu obrábění v jejich podmínkách a co mohou nabídnout soudobé technologie podpořené výkonnými stroji a moderními nástroji.

Široká nabídka seřizovacích přístrojů

Firma Grumant poskytuje svým zákazníkům plnou podporu s cílem snížit jejich náklady. Toho lze dosáhnout optimalizací nástrojů a řezných podmínek, tedy zkrácením strojních časů. Další z možností je potom zkrácení časů vedlejších. Zde nachází své uplatnění seřizovací přístroje BMD.

Toolbox - součást toolmanagementu

Náklady, náklady, náklady! Náklady na výrobu dnes řeší každá firma, a to nejen ve strojírenství. Důležitou a možná často hlavní úlohu v této problematice hraje úsek nákupu a správy nástrojů a právě zde ke slovu přichází toolbox. Opravdu toto zařízení něco přináší, nebo je to pouze obchodní trik? Následující článek je pokusem přesvědčit nevěřící a informovat zainteresované.