Naše publikace

MM průmyslové spektrum

Vertikální frézovací centrum LCV500

Základem úspěchu každé společnosti jsou dokonalé služby, skvělý servis, rychlá reakce na podněty zákazníků a profesionalita v každém směru. Společnost Grumant rozumí těmto potřebám svých klientů a poskytuje kvalitní a neomezené služby při prodeji CNC strojů. Firma Grumant předvede své stroje v showroomu, navrhne technologie na obrábění konkrétních obrobků, poradí s výběrem vhodného CAD/CAM systému, poskytne kvalitní servis a neomezenou podporu výroby.

Multifunkční CNC soustružnické centrum PL2000SY

Postupně vám představujeme obráběcí stroje značky SMEC, které na náš trh dodává společnost Grumant. Dnes se budeme zabývat komoditou multifunkčních strojů, konkrétně typem PL 2000 SY.

Soustružnické centrum SMEC PL45XLM

Společnost Grumant se zabývá nejen dodávkami nástrojů a poskytováním technologické podpory celého procesu obrábění, ale nyní i prodejem CNC obráběcích strojů. Portfolio je rozděleno na dvě základní skupiny: CNC frézovací a soustružnická centra. Širokou paletu strojů zastupují soustruhy se shodným označením řady PL.

Soustružnické centrum SMEC PL240LM

V minulém vydání jsme se věnovali nejmenším z řady soustružnických center společnosti SMEC. Jednalo se o řadu PL1600 a její modifikace. Nyní bychom se posunuli dále a zaměřili se více na další z rodiny CNC soustružnických center PL240LM. Jde o velice kompaktní stroj s vysokou užitnou hodnotou, jehož tuhá konstrukce zajišuje vysokou a dlouhodobou stabilitu celého procesu obrábění.

Řezání závitů do kalené oceli

Společnost Grumant představuje novinku ze svého sortimentu, jež uzavírá řadu závitníků pro kalené oceli. Jde o unikátní závitníky nové generace řady EH-CT, které mají své kořeny v Japonsku. Smyslem tohoto článku je ve stručnosti představit jejich hlavní přednosti.

Hluboké otvory velkých průměrů

V mnoha firmách používají k vrtání otvorů velkých průměrů kopinaté vrtáky i na moderních strojích. V lepším případě s korunkami z moderních HSS ocelí a spékaných ocelí, v opačném případě z klasických rychlořezných ocelí.

Korejské monolity.

Portfolio dodavatelů firmy Grumant sestává z celé řady předních světových výrobců nástrojů a dalšího příslušenství pro obrábění. Díky tomu, že není závislá na jednom dodavateli, může svým klientům nabídnout různé alternativy a vybrat tu správnou pro danou zakázku. Dalšího významného výrobce na poli nástrojů pro obrábění představuje společnost YG–1.

Vy ještě nemáte toolbox? Jak je to možné...

Nacházíme se v době šetření, zlevňování a úspor takřka na všem, co je možné. Tento problém dnes řeší každá firma, a to nejen ve strojírenství. Důležitou a možná často hlavní úlohu v této problematice hraje úsek nástrojů. V tomto případě přichází ke slovu toolbox. Opravdu toto zařízení něco přináší, nebo je to pouze obchodní trik? Následující článek je pokusem přesvědčit nevěřící a informovat zainteresované.

Nový koncept konstrukce výstružníků

Požadavek na vysoký výkon v procesu vystružování přinesl řadu nových konstrukčních řešení, která mají s klasickými výstružníky společnou již jen základní funkci.

Toolmanagement - moderní trend v oblasti distribuce nástrojů. Víte, jak v krizi zvyšovat obrat a získávat nové zákazníky?

Společnost KV Final, s. r. o., je ryze českou firmou sídlící na Mladoboleslavsku, která se již od roku 1991 dynamicky rozvíjí v oblasti výroby kovových dílů pro automobilový průmysl. Za více než dvacet let se rozrostla do týmu čítajícího přes 200 lidí, kteří jsou odborníky v odvětvích jako vývoj a konstrukce, výroba lisovacích nástrojů, sériová výroba lisovaných dílů či výroba obráběných dílů na CNC strojích.

Víte, jak v krizi zvyšovat obrat a získávat nové zákazníky?

Postačí jen trocha času a špetka trpělivosti. Je zjevné, že krize zdaleka neskončila. Kladete si otázku, zda další vlna krize postihne i vaši společnost? Pravděpodobně ano, ale je pouze na vás, do jaké míry a hlavně s jakými důsledky. Každý nese osobní zodpovědnost za společnost a její prosperitu – moře se skládá z kapek. Mnoho lidí a firem bylo krizí zaskočeno. Bohužel i přesto se málokdo poučil.

Optimalizace procesu obrábění

Většina firem se na vlastní kůži přesvědčila, co dokáže ekonomická krize. Zakázek ubývá a nemilosrdně se odhaluje, že ne každá firma je schopna udržet ziskovost své výroby. A sotva minulá krize odezněla, mluví se o další. Existuje však řešení. Vzít kalkulačku, pozvat experty a začít řešit „rovnice produktivity a efektivity“. Společnost Grumant, disponuje zkušenými odborníky a tento článek si klade za cíl poskytnout pro majitele a topmanažery firem informace a podněty k tomu, jak řešit produktivitu obrábění v jejich podmínkách a co mohou nabídnout soudobé technologie podpořené výkonnými stroji a moderními nástroji.

Široká nabídka seřizovacích přístrojů

Firma Grumant poskytuje svým zákazníkům plnou podporu s cílem snížit jejich náklady. Toho lze dosáhnout optimalizací nástrojů a řezných podmínek, tedy zkrácením strojních časů. Další z možností je potom zkrácení časů vedlejších. Zde nachází své uplatnění seřizovací přístroje BMD.

Toolbox - součást toolmanagementu

Náklady, náklady, náklady! Náklady na výrobu dnes řeší každá firma, a to nejen ve strojírenství. Důležitou a možná často hlavní úlohu v této problematice hraje úsek nákupu a správy nástrojů a právě zde ke slovu přichází toolbox. Opravdu toto zařízení něco přináší, nebo je to pouze obchodní trik? Následující článek je pokusem přesvědčit nevěřící a informovat zainteresované.